Menu
Your Cart

Gexcel Heron

Gexcel Heron
Gexcel Heron
Suna-ne
pentru pret
PRECOMANDA
Gexcel Heron
Gexcel Heron
Gexcel Heron

Gexcel Heron este un scanner 3D portabil, care indeplineste toate nevoile lucrarilor rapide de mapare 3D, atat interioare cat si exterioare. Nu are nevoie de semnal GNSS/GPS sau de opriri pentru calibrare frecvente si este echipat cu o unitate de control puternica si un senzor Velodyne HDL-32E.

Cu Heron, datele obtinute prin scanare pot fi vizualizate in timp real. De asemenea se pot vizualiza in timp real diferentele intre proiect si realitate (as designed / as built)

Rucsacul cu care vine echipat  ofera o experienta confortabila si deloc obositoare, insa poate fi tinut si in mana sau montat pe masina sau echipament, fara a pierde din performante.

Permite folosirea unui nor de puncte sau al unui model BIM ca harta de referinta, pentru a isi recunoaste automat pozitia. Astfel se poate incepe o noua sesiune de masuratori in orice moment, sau chiar se pot efectua completari ale unui proiect efectuat anterior, in acelasi sistem de referinta. Aceasta functie nu necesita nici puncte de control si nici informatii GNSS.

De asemenea, in cazul in care se continua o lucrare realizata anterior, diferentele aparute intre timp in teren vor fi evidentiate cu rosu pe ecranul unitatii de control.

Pentru scanari detaliate, se pot face masuratori cu o statie fixa, iar acestea pot fi inregistrate cu usurinta in proiect.

Gexcel Heron poate fi achizitionat in doua variante principale, AC-2 si MS-2, fiecare din acestea avand la randul lor posibilitatea de integrare a unei camere foto color.

AC-2 este solutia portabila si usoara, ce poate fi folosita aproape oriunde, in timp ce MS-2 este varianta mai solida si mai rezistenta, pentru specialistii care lucreaza in conditii dificile de mediu, cum ar fi umiditate ridicata sau praf. MS-2 se preteaza in special pentru folosirea in interiorul minelor.

Modelele Color sunt versiuni imbunatatite ale AC-2, respectiv MS-2, proiectate pentru clientii care au nevoie sa integreze in modelul nor de puncte imagini provenite de la o camera panoramica 360° color. Acest lucru poate mari viteza de identificare a obiectelor in cadrul procesarii, putand fi recunoscute si obiecte care altfel nu ar putea fi vizualizate.


Specificatii tehnice:

Senzor Lidar: Velodyne HDL-32E

Greutate (fara unitatea de control) :

  • 6 kg AC-2 ;
  • 6.25 kg AC-2 Color;
  • 11 kg MS-2;
  • 11.25 kg MS-2 Color

Greutate unitate de control : 1.4 kg

Timp de initializare : ~ 30 secunde

Timp de lucru (1 baterie, folosire continua) :

  • ~ 3 ore modelele AC-2, MS-2;
  • ~ 2 ore modelele AC-2 Color, MS-2 Color

Temperatura de lucru :

  • -10° C +60° C modelele AC-2, MS-2;
  • -10° C +40° C modelele AC-2 Color, MS-2 Color

Formate exportate : E57, LAS, PLY

Rata de scanare : 700000 puncte pe secunda

Precizie locala : ~ 2cm

Precizie globala finala : ~ 5cm *

Rezolutia finala: ~ 2cm

Lungime de unda : 903 nm

Raza maxima de scanare: 80 - 100 m

Raza minima de scanare: 1 m

Camp vizual : orizontal 360° ; vertical +10.67° ; -30.67°

Clasa siguranta laser: Class 1

Baterie : NiMH 12 V 9 Ah


* Precizia globala depinde in mare parte de eficienta algoritmului de inregistrare SLAM, care poate fi influentat de geometria datelor scanate. Trasee foarte lungi, fara inchideri sau intersectii, precum si conditii diferite intre zonele de pe traseu (cum ar fi scari sau tunele inguste), pot scadea precizia pana la 20-50 cm, ce poate totusi fi imbunatatita pana aproape de maxim cu ajutorul paramatrilor introdusi in softul Heron Desktop Software. 


Modelele Color includ o camera panoramica cu urmatoarele specificatii:

Rezolutie : Full HD

Nr. maxim cadre pe secunda : 60 FPS

Camp vizual orizontal si vertical : 360 °

Interfata : USB 3.0

Distanta focala (echivalent 35mm): 1.036 mm

Adancime focus: 40 cm - ∞

Balans automat culoare si lumina: Da

Control al expunerii automat: Da0,00Lei
Fără TVA: 0,00Lei
  • Stoc: PRECOMANDA
  • Model: Heron

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun